Què és el coaching?

El coaching, l’art d’assolir objectius, és un procés modern d’acompanyament al canvi. Es basa en una relació creativa entre el professional del coaching (coach) i el seu client (coachee), a través de la qual es facilita l’actualització dels valors i recursos del coachee a la vegada que es desenvolupen noves competències adaptades als reptes de l’entorn. La metodologia de treball del coaching ajuda a incrementar la consciència del potencial de la persona, perquè obtingui un millor coneixement d’ella mateixa i augmenti el rendiment per tal de poder assolir els seus objectius i ser capaç d’enfrontar-se a nous desafiaments i millorar la qualitat de vida. És un procés extraordinàriament útil tant en la vida personal com en la professional.

El coaching és una ajuda per prendre a les teves mans la direcció del canvi i l’equilibri que desitges a la vida. És un procés de cocreació de noves possibilitats i de reinterpretació d’experiències que et mantenen ancorat en el vell ésser que vols deixar de ser i que t’estan impedint donar el salt al nou ésser que vols ser.


El coaching implica aprenentatge i, per tant, creixement. A través del procés, ets reptat a deixar els hàbits i provar noves formes, a sortir de la zona de confort. Et connecta amb els desitjos i les passions més profundes per aconseguir una vida coherent amb qui ets profundament.

El coaching tant et pot ajudar a desenvolupar una nova tasca, com a millorar el rendiment en la teva professió actual, a desenvolupar una nova habilitat o a resoldre un problema. T’ajuda a ser millor, més eficaç, més feliç…

ORÍGEN DEL COACHING

El coaching és una disciplina que beu de diferents fonts i corrents psicològiques: la psicologia positiva, la humanista o la programació neurolingüística entre d’altres. El focus del coaching és el client, des d’un punt de vista integral com a persona i en el moment present: amb les seves inquietuds, valors, potencials, objectius i somnis. El coaching parteix de la premissa que les persones per naturalesa som creatives i tenim dins nostre tots i cadascun dels recursos necessaris per abordar els reptes que ens plantegem. La clau és saber on trobar aquests recursos, posar la llum amb la llanterna (tasca del coach) en aquell racó on no solem o no volem mirar.

El coaching adopta el significat de la paraula “cotxe” en anglès “coach”. I el símil és el mateix, un cotxe (un coach) transporta una persona d’un lloc a l’altre. El passatger (client) és el que de forma voluntària escull el destí que vol aconseguir.

BENEFICIS DEL COACHING

El coaching pot canviar-te la vida! Et condueix a l’èxit donant-te autonomia personal, automotivació (optimisme), autoconfiança (prendre decisions i mesures d’èxit), lideratge, autoconeixement (talents, habilitats), autotransformació (potenciar la visió), autorealització, responsabilitat (ser protagonista de la teva història, arquitecte del teu futur), seguretat, rendiment (aconseguint objectius), adaptabilitat als canvis (vencent obstacles), qualitat de vida i benestar.

A QUI ES RECOMANA FER COACHING

Absolutament a tothom. A tota persona que vulgui fer canvis, tenir una vida més satisfactòria, fruir de més benestar o gestionar millor alguns aspectes de la vida (personals, familiars, professionals o socials), per prendre decisions difícils, per manejar millor el temps i l’estrès, millorar la salut, en situacions de desmotivació, aconseguir metes professionals...