Experiències dels clients

“En iniciar el meu procés de coaching em sentia perduda, enmig d'una cortina de fum creada pels meus propis pensaments. El coaching va ser per a mi la mà que de sobte apareix entre el fum i m'estira cap a fora, cap a la realitat de debò, la meva realitat, que era meravellosa, però que el fum no em deixava veure.

La meva coach em va fer mirar-me amb els ulls de la gent que m'envoltava fora d'aquell fum que jo havia creat, i m'agradava el que veia. Vaig ser capaç de veure'm a mi mateixa amb aquests ulls, i em vaig adonar de la persona que era realment. Tenia tot el potencial que necessitava per aconseguir el que volia, si deixava de mirar-me a mi mateixa amb els ulls de la mancança, de la culpabilitat pel passat, del desmèrit per les coses no fetes o aconseguides. Amb aquesta nova mirada vaig poder passar a l'acció. En comptes de quedar-me mirant com passa la vida amb por de fer cap pas, vaig tancar els ulls al passat i, per fi, vaig mirar endavant amb els ulls renovats d'un infant.
Gràcies Berta, per ser el meu: un dos, tres… Ja!!
Emm V.


“Fer coaching és la millor decisió que he pres mai. Al principi hi anava una mica amb recel, però a poc a poc vaig veure que cada vegada sortia de les sessions més motivada, amb ganes de fer coses i amb ganes de millorar la meva vida. El futur que jo veia tan i tan negre ha resultat ser un futur millor, incert, però millor... Feia molt de temps que no sentia aquesta tranquil·litat i aquestes ganes de viure. Per fi estic fent coses que m'omplen i que no pensava poder fer mai. Està clar que no hi ha res segur en aquesta vida, però gràcies a tu, Berta, i al coaching he après a veure que sempre hi ha un camí positiu pel qual seguir; que obstacles a la vida en trobarem sempre i que és qüestió de trobar la manera d'esquivar-los. Només em resta donar-te les gràcies una vegada més.”
Ingrid F.


“Un dia em vaig adonar que necessitava algú que em donés un cop de mà per enfocar la meva vida. Mai m'he sentit una persona amb el rumb perdut ni mancat de capacitat per reorientar les situacions, però després d'un parell d'anys de tenir la sensació que alguna cosa grinyolava en la meva vida, em vaig trobar sense recursos propis per fer que aquest sorollet intern parés. El que més em preocupava era que m'acostumés a què aquell "nyic-nyic" fos una cosa normal... El pas d’iniciar un procés de coaching va ser l'inici d'un camí ple de decisions, canvis i descobriments interns que espero no deixar de fer mai!

La veritat és que em sento molt afortunat d'haver-me decidit a què la Berta em guiés. Sí, dic guiés, perquè el camí l’he de fer jo tot sol. Sol però amb una motxilla carregada de recursos que em fan veure les coses amb més objectivitat i perspectiva.

El que em va agradar més de les sessions viscudes amb la Berta va ser la seva capacitat de fer-me sentir natural parlant amb ella, alhora que em feia capbussar per treure a la superfície les coses que no em deixaven veure amb claredat. A això li sumaré els deures pràctics que em posava entre sessió i sessió, cosa que em van fer posar en moviment des del primer dia. Gràcies, Berta!”
Àlex J.


“Els canvis sempre fan por... però quan hi ha quelcom dins teu que et fa dubtar, has de ser valent i somiar amb un present i un futur millors per viure la vida amb la plenitud que mereix. Els canvis són poderosos, però costa fer el pas, perquè ens sentim segurs en la zona de fals confort on estem instal·lats i ens acomodem en un mig viure, ho acceptem. Per això és important rebre el suport d'aquells que ens poden ajudar a fer aquest salt al buit que tant ens espanta... En el meu cas jo ja estava en un procés de canvi intens, conscient i voluntari, però la Berta va ser l'acompanyament ideal per fer-lo més intensament i amb resultats més immediats.

‘Quin és l'objectiu que vols assolir?’ Aquesta és la primera pregunta que em va fer mentre la seva mirada penetrant buscava una resposta a dins meu... ‘Treure'm el carnet de conduir’. Pot semblar banal i molt material, però en aquell moment no se'm va acudir res més... A mesura que ens anàvem citant, les seves preguntes van anar transformant aquest objectiu inicial que, en realitat, era una metàfora de la meta final real: alliberar-me de tots els prejudicis i altres impediments que al llarg de la vida, l'educació, la societat i un mateix va incorporant com a propis i que no deixen veure qui ets realment; com el treball d'un escultor que va picant pedra fins a descobrir l'essència de l'obra que vol crear i que, amb una mica de sort, talent, creativitat i esforç, es convertirà en una obra d'art. Una altra metàfora...

Recordo amb molt de carinyo les paraules de l'últim dia de coaching amb la Berta: ‘El carnet de conduir no sé si te'l trauràs, però... ja tens el carnet de conduir la teva vida’. Paraules acompanyades d'una forta abraçada càlida i reconfortant per posar punt i final al procés de coaching. Tot i que, un mateix sempre ha de seguir buscant i somiant per créixer i trobar la veritable essència.

Com deia Saint-Exupery, ‘Fes de la teva vida un somni, i del teu somni una realitat’. Gràcies!”
Natàlia T.


“El coaching m’ha aportat llum, despertar, descobriment (o més ben dit autodescobriment), seguretat, visió de futur, una bona gestió emocional... Una gran sorpresa molt agradable i un camí a seguir i a continuar sense por. Moltíssimes gràcies Berta, ets gran!”
Judith S.


“La Berta m’ha ajudat a prendre consciència del que havia de millorar. Ho vam enfocar a nivell professional, però també m’ha servit per a la vida personal. Vam aconseguir concretar mesures per assolir canvis reals i en bona part ho estic aconseguint. Berta, moltes gràcies!”
Víctor M.


Per a mi, el coaching que m'ha fet la Berta (mare meva el que em va treure!), ha estat com un viatge cap a l'interior per tal de conèixer-te millor, adonar-te de qui ets realment i del que vols, però des d’una perspectiva meravellosa, perquè es un viatge sense por, sense judicis, només de deixar-se portar, de què surti en el fons l'essència de cada un.

És increïble com sessió darrera sessió et vas adonant de totes les coses i la Berta amb el seu coaching t'ajuda a canalitzar-les, a treure'n el màxim rendiment, a aprofitar aquesta energia que surt de tu quan connectes amb la teva essència.

Només em queda que agraïr-li, perquè m'ha fet un regal de vida, de força i de gratitud!”
Mireia A.


Vaig encertar plenament amb la meva decisió!

Sempre he tingut molt clar que el que pensa el cap va molt lligat amb el que sent el cor, però en un dels moments més difícils de la meva vida, el meu cor no estava bé i per tant el meu cap no reaccionava com havia de reaccionar.

Quan m'en vaig adonar vaig veure que tenia 2 opcions per triar:

- La primera opció era la que fan molts homes quan arriben als 40 anys, començar amb la hiperactivitat: apuntar-me a fer maratons, ultra-trails, matxacar-me al gimnàs... tot per aconseguir posar el cor al límit de pulsacions per minut i així tenir el cap enganyat, no pensar i intentar oblidar la realitat del dia a dia mentre passa el temps.

- La segona opció era el coaching: intentar comprendre el que ha passat, aprendre a conviure amb el present i posar les bases per encarar millor el futur.

Vaig triar la Berta.

Durant les nostres eternes sessions de coaching, sorprenentment el meu cor bategava poc a poc, la confiança que em donava la Berta, em permetia estar relaxat i així poder-li explicar tot (potser massa) amb molta facilitat.

D'aquesta manera, era el cap el que treballava, el que es concentrava, el que parlava en veu alta. I així, poc a poc, trobàvem les respostes o les solucions als problemes que anaven sorgint.

Des del segon zero, ha estat una experiència fantàstica, la Berta m'ha ajudat a estimar-me més, a valorar-me molt més, i gràcies a aquest treball i a tot el que m'ha ensenyat, cada cop el meu cap i meu cor estan més sincronitzats.

Berta, gràcies de tot cor!!! he après molt de tu, sobretot com a coach, però també com a dona i com a mare.

M'emporto un munt de recursos per la meva nova vida, un d'ells la teva amistat!!!


“El primer día buscaba en ti la solución a todos mis problemas, hoy sé que el problema era yo, la solución la tengo yo… problema resuelto. Gracias Berta por darme las herramientas necesarias para volver a tomar el rumbo de mi velero perdido.”
Javier G.


“Nadie dice que sea fácil… Pero tampoco nadie dice que sea imposible. Esta frase resume mi experiencia con el coaching. La vida son momentos, momentos de alegría, momentos de tristeza, momentos de pena, momentos de subidón, momentos de bajón, momentos entrañables, momentos de soñar, momentos de sentir, momentos, momentos, la vida son momentos. A mi todos esos momentos vividos me habían superado, me habían oxidado, me sentía nulo como ser vivo, sabía que no podía seguir así, apagándome poco a poco. Esa sombra se adueñaba de mi día tras día. Pero en uno de esos días que entra un rayito de sol por tu ventana, pensé que era momento para al menos intentar cambiar el rumbo de ese camino que últimamente recorría perdido, sin sentido.

Fue así como una mañana hablando con una amiga le pedí que me echara una mano, le pregunté si sabía de un psicólogo, ella me contesto que no necesitaba un psicólogo que lo que necesitaba era un coach, pero lo dejó a mi elección y en la misma tarjeta de mi coach Berta Pahissa, escribió también el teléfono de un psicólogo amigo suyo, por la tarde antes de empezar mi jornada laboral miré esa tarjeta con esos dos teléfonos. Me los miré y me decidí por Berta Pahissa, me dije vamos a probar esto del coaching, hablé con Berta por teléfono, me dió día y hora, una semana después allí estaba yo.

La primera vez he de confesar que los nervios, la incertidumbre se apoderaron de mí, pero a los 15 minutos me di cuenta que era lo que yo buscaba hacía años. Como bien dice Berta, ella no está enfrente tuyo para juzgarte, pero yo puedo alargar esa frase diciendo que sí está para ayudarte. En la segunda sesión Berta lo tuvo más fácil conmigo, pues mi predisposición era muy distinta a la primera, entendí que para que te puedan ayudar, tú debes dejar que te ayuden.

Pensar en voz alta, entender tus errores, poder ver que hay otros caminos por recorrer, dejar los miedos de lado que solo sirven para no dejarnos ver todo lo que nos rodea. Berta ha sido mi antioxidante, ese óxido que vamos adquiriendo día a día. Nos acomodamos en una situación de confort, que no es tal, que es todo lo contrario. Yo soy una persona que necesito dar, que necesito recibir, que necesito dar rienda suelta a mi vida, que necesito ayudar y que me ayuden. Pues ése que era yo, vuelvo a ser, gracias a Berta, gracias a esas sesiones, gracias a esos dibujos, gracias a ese círculo tan importante en mi vida, gracias a todos esos momentos vuelvo a creer en mí, vuelvo a sentirme vivo. Ahora sé que esos sueños han dejado de ser sueños para ser proyectos. Ahora sé que dependo de mí mismo.

El coaching ha cambiado mi día a día. Yo creo que en un futuro no muy lejano, personas como Berta estarán muy presentes en nuestras vidas, pues todos necesitamos tener esa caja de herramientas que nos ayudan arreglar las averías que tenemos a lo largo del camino. Todos tenemos derecho a soñar y hacer de nuestros sueños una realidad. Gracias Berta por cada segundo de tu tiempo empleado en ayudarme. SI TUS SUEÑOS SON GRANDES… ES PORQUE TU CAPACIDAD DE LOGRARLOS TAMBIEN LO ES…
Marco H.