Trajectòria Professional “Una vida dedicada a les persones”

Des de ben joveneta col·laboro en el negoci familiar, on començo a descobrir els nombrosos secrets que encerclen el món suggeridor i captivador de la fotografia de la mà del meu pare Jaume Pahissa, fotògraf i publicista. Més endavant em diplomo en Tècniques i Activitats Turístiques (TEAT) per la Universitat de Girona i m’inicio en el sector turístic en una estada laboral a París. Posteriorment dedico uns anys professionals al diari La Vanguardia. En aquest període amplio coneixements i participo en cursos i seminaris impartits en diverses escoles de Barcelona: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, GrisArt, Joaquim Montaner... Conclosa aquesta etapa torno a Palamós per reincorporar-me en el prestigiós estudi fotogràfic del meu pare. Fins que inicio el meu propi camí: l’any 2005 inauguro el meu estudi fotogràfic, un loft acollidor al bell mig del casc antic de Palamós.

Al llarg de més de vint anys d'ofici, totes les persones que he tingut la sort i l'honor de retratar –anònimes i cèlebres– m'han deixat una empremta indeleble. A totes elles la meva gratitud per deixar-me capbussar dins les seves vides i poder ser testimoni de moments i emocions úniques.

Actualment compagino la fotografia amb el coaching, la meva altra professió. El 2013 em formo acadèmicament a l’Espai Lúdic de Barcelona –centre integrant de l’Escola Gestalt de Catalunya– on m’acredito per ASESCO (Associació Espanyola de Coaching).

Diria que el meu repte cabdal és aconseguir la millor versió de la persona, bé sigui a través de l’expressió, mitjançant el retrat (físic), bé sigui a través del pensament, de l’emoció i la percepció, mitjançant el coaching (interior). La connexió amb els éssers humans m'envigoreix com a persona, i a través de la meva vessant creativa, empàtica i sensible em definiria com una humil cercadora de la veritable bellesa de l’essència humana.

“La mirada del fotògraf és l’ànima de les seves imatges”